Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mazanější, movitější méně věřící radikálové se z IS stahují, ti co měli méně štěstí, posloužili IS jako živé štíty, bojovníci anebo sebevražední mučedníci. Samozřejmě, mohli se v Sýrii či v Iráku či jinde radikalizovat, mnoho z nich spíše ale vystřízlivělo a zjistili, pokud mají aspoň zbytky mozku v hlavě, že vůdcům šlo mnohem více o peníze a vliv a až druhotně o islám a že takto si svou vysněnou islámskou zemi, o nichž se dočetli v časopise Dabiq, nepředstavovali. S těmi prostředky to také nebude valné, co jsem četla o IS, tak sice ze začátku díky přísunům peněz z únosů, kupčení s ropou, vydírání, danění jinověrců atp., případně sponzorským darům ze světa, mohli platit dobře bojovníky, ti měli např. v Racce luxusnější rezidence, ale neustále zařvávali na bojištích a z žen se stávaly vdovy a byly nuceny se vdávat za další a další bojovníky. Sýrie ani Irák na svém území zfanatizované hlupáčky mít nechce, každý se jich snaží zbavit, a tak je raději nechají v klidu rozprchnout. Taky co s nimi? USA si mohli dovolit Quantanamo, ale chudá Sýrie a Irák už takováto megazařízení, jež musí být pod přísnou ostrahou, ani neuživí. A navíc se všichni hlavní sunnitští radikálové, kteří vytvořili IS, dali dohromady v americkém vězení v Iráku a to už si v žádné z těchto zemí nepřejí. Když by se to vzalo do důsledků, museli by nakonec pozavírat ve válkou rozvrácené zemi skoro všechny, protože každý bojoval proti někomu a každý přitom zabíjel, a to na jakékoli straně.

0 0
možnosti

Jeden účel to má. Když je necháte odtáhnout na venkov nebo do pustiny, tak je prostě můžete zasypat bombami a hotovo (když je budete chtít najít a zasypat, že, amíci......) , oproti tomu ve městě se bojuje hůř.

Ale tím to tak končí.

0 0
možnosti

V24i74l96é23m 51B77a65r24á92k

19. 11. 2017 10:57

Jde o fake news, které zapadají do scénáře raženého Ruskem. Nedávno byl článek o tom, že MO Ruska zveřejnilo snímky kolony automobilů, které měly dokládat spojení USA a IS. Následně se ukázalo, že jde o screen z traileru na nějakou PC hru. Následně to stáhli.

Dvě věci: 1) všichni antiislamisti tvrdí, že Arabům nejde věřit a najednou titíž věří vyprávění jakéhosi Abbdula,

2) zaměření článku vypadá jako jasná pomluva, propustili ISáky, aby mohli obsadit ropné pole = vedou zde válku jen kvůli ropě.......; jako kdyby po ukončení bojových operací mohl hned do oblasti přijet tanker a začít se npouštět ropa.

3 10
možnosti

Rusko ty fotky hned odstranilo, řešilo kvůli tomu svého zaměstnance, dost možná nějaký odpad, pátá kolona jak máme i u nás mezi občan, nebo v neziskovkách bojujících za zahraniční politiku USA... a dalo tam fotky k věci, které jsou tam dodnes, o čem vás asi propaganda "zapomněla" informovat.

5 0
možnosti

Ty dohody američany netrápí,protože pro navracející se bojovníky tzv.IS je primárním cílem Evropa..Do USA je to pro ně poněkud těžší se tam dostat v takovém měřítku.Evidentně si hřejí vlastní polívčičku.

2 0
možnosti

P57e91t39r 49S29k30á37c62e11l

23. 11. 2017 21:43

Tak jako to dělali celé minulé století. Nebo je znám jediný příklad, kdy USA pomohla na vlastní náklady firmám států Evropy, aby potom konkurovali jejich podnikům? Holt bližší košile než kabát a někdo jim to stále baští...

0 0
možnosti

Asi nějaký váš aktivní kolega za dolárky:-P.... ty fotky byly už dávno vyměněné.

0 0
možnosti

J73a27n 64R25á80ž

18. 11. 2017 15:46

Kdyby Amíci ten konvoj bombardovali, dostali by co proto od humanistických organizací a OSN. Kdyby ty muslimáky zadrželi, museli by je internovat, selektovat na zločince a "hodné", těm zločincům pak pracně dokazovat jaký konkrétní zločin spáchali, museli by jim platit advokáty a když by se povedlo některé usvědčit, tak je věznit v celách s televizory k dispozici musí být posilovna a umožnit jim pravidelné společné modlitby 3xdenně.

Není lepší je nechat odejít a nechat problémy, co s nimi na Turcích, Rusech a Evropanech, kam se tito jdou usadit, aby si odpočali a začali teror nanovo?

20 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS