Diskuse

Rusko svá území nikdy nevrací

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Někdo si byl velice jist, změnou režimu, když investoval dle vlastního přiznání 5 miliard dol. na Ukrajině a to ještě před trapně průhledným "majdanem". Uspěchala se i stavba ubytoven (kasáren) pro vojáky NATO, pardon US na Krymu. Velení se radovalo že Ukrajinská nová vláda zruší RF pronájem. Prostě je mazaný Putin vyšachoval. Peníze nikdo a nikdy neinvestuje jen tak. Někdy to nevyjde, jako na příklad s Ruskou revolucí. Jé to bylo tenkrát škody Roubíčku. ;-D

1 1
možnosti
Foto

A tento text jste, paní autorko, vzala do úvahy?

http://www.czech.mid.ru/cz/crimea_law.html

1 1
možnosti
JR

J63a79r64a 10R50a42n52k

26. 3. 2017 23:50

Zatim to na zruseni sankci ze strany Zaoadu nevypada, Trump je v podstate ve vysetrovani FBI, Kanada na zruseni sankci neuvazuje a podle statistik je zivot novinaru nejvice ohrozovan v Rusku a Mexiku.

Russian MP who fled Moscow is shot dead in Kiev | Daily Mail Online

http://www.dailymail.co.uk/news/article.../Russian-MP-fled-Moscow-shot-dead-Kiev.html

3 days ago - Lawyer for dead Russian whistleblower is critically injured. ... Former Russian MP Denis Voronenkov was shot dead in Kiev city centre today .

0 0
možnosti
MV

Zdá se tato zpráva jen potvrzuje Váš komentář:

Mnohí experti USA a Západu sú už dlhšie s Putina značne nervózni, pretože ani sankcie, ani pohyby na cenovom trhu s ropou nezabránili Rusku hromadiť svoje zlaté rezervy. Hromadenie zlatých rezerv je navyše signálom, že Rusko “nemelie z posledného, keď si neustále dokáže zvyšovať zlaté rezervy,” ako dúfali elity so Západu, ktoré sa snažili ekonomicky Rusko položiť.

Podľa Richarda ruský postup je pragmatický a strategický a nemá nič spoločné s ideológiou. Od roku 2007 Rusko zvyšuje nákup zlata a od počiatku ukrajinskej krízy sa tempo nákupu ešte zvýšilo, pričom súbežne s rastom ruských rezerv Rusi výrazne znižujú počet amerických cenných papierov (podľa agentúry Bloomberg už o 60 miliard USD). Momentálne má Rusko v obligáciach USA už len 86 miliárd USD.

Rusko tak prestáva byť veriteľom USA. Momentálne majú Írsko, Švajčiarsko a Brazília v amerických cenných papieroch viac financií ako Rusko a podobne sa správa aj Čína. Podľa nemeckého Die Welt však platí axióma, že v “čase ekonomickej nestability a geopolitických turbulencií slabý hráč poskytuje úvery a silný ich získava”.

1 0
možnosti
Foto

Opsalo jste to ze serveru http://www.hlavnespravy.sk, což je proruský server. Je dost smutné, že takovým zprávám věříte. Tuhle věc, přinesli jenom proruské severy. Seznam těchto serverů vydala Bezpečností a informační služba.

1 1
možnosti
JL

Kdyz Putin Krym anektoval, rikal jsem si co bude ted? Bude to konec nesrovnalosti? Putinovi to bylo malo, poslal Strelkova zorganizovat zaskodnicke akce jako prepady policejnich stanic a vladnich uradu na vychode Ukrajiny kde zije ruska mensina aby to vypadalo jako jeji akce. Obavam se, ze kdyby Porosenko vzkazal Putinovi "strc si to Donecko nekam a nech nas na pokoji", ze ani to nebude Putinovi dost. Bude se snazit proniknout z Mariopolu az k Odese, aby takto odrizl Ukrajinu od pristupu k Cernemu Mori. Putin chce Ukrajinu celou a jemu poslusnou vladu tam, ne nadarmo si vyslouzil prezdivku Putler.

4 2
možnosti
JR

J11a21r16a 64R87a23n54k

27. 3. 2017 0:07

Pred tremi dny Rusaci vyhodili do povetri ukrajinskou "zasobu" amunice:

Ukraine sees Russian hand in ammo warehouse blasts | Reuters

http://www.reuters.com/article/us-ukraine-crisis-blast-idUSKBN16U0N8

0 0
možnosti
Foto

těžko vracet vlastní území někomu, komu nepatří

4 7
možnosti
DB

ale to přece dělám u nás v rámci vracení církevního majetku zcela automaticky..............ba naopak..... některým, kterým byl u nás majetek ukraden ho již nikdy nedostanou zpět............a to schvalujete?,,,je dobré si prvně zamést před vlastním domem

1 1
možnosti
MB

p. Bartoš, nechme bokem ,Váš svérázný výklad o krymském dárku. Dne 24. 04.1954, Nejvyšší rada Sovětského svazu, (jako jediný orgán oprávněný ke schválení) - Jednomyslně !, určil území Ukrajině. Celkově, pak jde o jubileum 100 let - 1917, o reálný pokrok. Krym, byl vždy chudobný - neúrodný - dotovaný - Tedy je opět chudobný - neúrodný a ještě méně dotovaný ...

3 0
možnosti
Foto

Uvědomujete si, co říkate? Uznat legitimitu jednoho usnesení Nejvyššího sovětu znamená uznat legitimitu všech jeho ostatních aktů!!!

1 2
možnosti
DB

vůbec nejde o to, jestli Rusko svá území vrací či ne. Především Krym byl ruský a byl Ukrajině dán jen jako dárek. A podle darovacích pravidel má dárce možnost v případě veliké nevděčnosti si tento dárek od obdarovaného vzít zpět. Což se stalo. Spíše je zajímavé , si připomenout co by se stalo, kdyby si Putin Krym nevzal zpět. Nejspíš by měl americké válečné loďstvo PŘÍMO U SEBE V KUCHYNI....a tak raději volil druhou možnost, a to , že bude vypadat jako usurpátor. USA mu totiž pomocí UKRAJINY VYTVOŘILY situaci...prohra-prohra....tedy cokoliv Putin by byl udělal, vždy by vypadal jako ten kdo prohrál. A tak volil tuto prohru a postavil bezpečnost Ruska na vyšší příčku než to jak se na něj budou koukat lidé zpracovaní americkou propagandou. Více méně neměl na výběr.

10 12
možnosti
RH

To je mýtus, a kdyby nebyl, tak historické držení území nevytváří nárok. To bychom mohli čekat, že si řekne Vídeň o naše země...

8 3
možnosti
MB

Utrápený Lukašenko v Bělorusku čeká na pomoc V.Putina. Ten zase čeká, kdy se ropa dostane ke 120 USD. Agresor v USA má přeplněné sklady - cena je tedy 50 za barel. Co dělat ? To obvyklé ! Zvýšit těžbu na historický rekord - dále drancovat svou zemi a uvést tanky do pohybu směrem k hranicím Ukrajiny. Opozici zavřít - To vše, výsledky za 100 let - VŘSR - 1917 ! Hezké jubileum , ale zase máme Krym ! ... :-)

1 2
možnosti
JR

J44a95r89a 35R57a30n93k

27. 3. 2017 0:31

Ve ctvrtek byl zatah v Minsku, sousta pomlacenych a zavrenych, BBC ukazovala beloruskou policii vlacici lidi po zemi za vlasy, velka kultura naroda.....

http://world.24-my.info/lukashenko-is-increasingly-talking-about-the-maidan-in-belarus/

0 0
možnosti
RH

Je to problém, ale Západ nemá na výběr. Pokud anexi akceptuje, tak tím zadělává na další ruské anexe a navíc dává dobrý příklad dalším zemím, které mají takovou vojenskou sílu, aby se s ní kvůli území nevyplatilo bojovat. Zkrátka vyhrálo by právo silnějšího, což je zcela v rozporu se západními hodnotami.

5 2
možnosti
Foto

Joj, a nezačalo to Kosovem? Vrátíme-li Kosovo Srbsku, tak tím zcela určitě vytvoříme vstřícný prostor pro jednání s Moskvou o novém referendu na Krymu.

3 10
možnosti